Slastice od kokosa omiljene su u svako godišnje doba, u vrućim ljetnim danima kad su u kombinaciji sa sladoledom ili kao ledene kokos kocke, a nezaobilazan su desert u hladnim zimskim danima u kombinaciji s mlijekom, vrhnjem i bijelom ili mliječnom čokoladom. Predivno izgledaju i na blagdanskim stolovima, a najpopularniji desert s kokosom su raffaello kuglice.
Domaće kokos kuglice nije teško napraviti, one se ne peku, a mogu se pripremiti i bez mlijeka u prahu. S ovim receptom za koji vam treba bijela čokolada, slatko vrhnje i kokos, imat će puniji bogatiji okus kokosa, a maslac se neće ni osjetiti.
Sastojci:
- 60 ml slatkog vrhnja
- 200 g bijele čokolade
- 1 žlica maslaca
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 60 g kokosa
- 20 lješnjaka ili badema
Priprema:
Bijelu čokoladu s slatkim vrhnjem otopite na pari. Dodajte maslac i nastavite miksati dok smjesa ne postane glatka, a zatim maknite s vatre. Dodajte ekstrakt vanilije i naribanu koricu naranče. Zatim dodajte 30 g kokosa, sve promiješajte, pokrite prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Uzmite malo smjese, oblikujte kuglice i u sredinu stavite lješnjak ili badem i zatvorite. Uvaljajte u preostali kokos. Poslužite ili ostavite u hladnjaku do posluživanja.
Postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice