Ako ste zaželjeli makovnjaču, ali nemate vremena za pripremu, dobra alternativa je štrudla s makom od lisnatih kora. Nije makovnjača, ali ljubitelji maka neće biti razočarani. Ovakvu savijaču inače možete puniti i jabukama i orasima.
Sastojci:
- 350-400 g maka
- 700 g kora za savijače
- ribana korica limuna
- 2 vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 šalica ulja
- dvije i pola šalice griza
- 3 šalice šećera
- 2 šalice jogurta
- 3 jaja
Priprema:
Izmiksajte tri bjelanjka s tri šalice šećera, dodajte tri žumanjka, griz, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanilin šećer i koricu limuna. Kore za savijače podijelite na 4 dijela tako da dobijete 4 štrudle. Svaku koru premažite nadjevom.
Prije pečenja savijače premažite preostalim nadjevom i pecite još 5 - 10 minuta.
Mak pomiješajte s malo vrućeg mlijeka u kojem su otopljeni šećer i vanilin šećer. Štrudlu pecite na 200 stupnjeva oko 30 do 40 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice