• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Klinci će obožavati babku s krem namazom! 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Recepti
        • Desert

        Klinci će obožavati babku s krem namazom!

        24.03.2023 10:58
        24.03.2023 10:58
        0

        Babka je odličan izbor za sve koji vole dizana tijesta i uživaju u procesu pripreme.

         Babka s Nutellom Izvor: Shutterstock

        Usavršili ste orahnjaču, buhtle i klipiće? Babka je sljedeća poslastica od dizanog tijesta koju biste trebali usavršiti. Priprema nije zahtjevna, ali tijesto se dugo diže i ne biste ga trebali požurivati. U nastavku vam donosimo recept za babku s krem namazom, poput omiljene Nutelle, ali možete je premazati i rastopljenom čokoladom, dodati nasjeckane orašaste plodove ili iskoristiti staklenku paste od pistacija koja stoji na polici.

        Babku možete dobro umotati u foliju i čuvati je u hladnjaku do tjedan dana. Također je možete zamrznuti na tri mjeseca. Nakon nekoliko dana stajanja, babku možete prenamijeniti u slatki složenac. Prelijte je mlijekom i slatkim vrhnjem, pospite s još malo čokolade i dobro zapecite.

        Babka s Nutellom

        Sastojci za babku:

        • 250 ml + 20 ml mlijeka
        • 1 pakiranje suhog kvasca
        • 100 g šećera
        • 120 g omekšalog maslaca
        • 2 jaja (L)
        • 1/2 žličice soli
        • 550 g glatkog brašna
        • 600 g krem namaza, poput Nutelle
        • Sastojci za mrvičasti posip:
        • 50 g smeđeg šećera
        • 30 g brašna
        • 1/2 žličice cimeta u prahu
        • 60 g hladnog maslaca

        Priprema:

        1. Lagano zagrijte 250 ml mlijeka pa ga prelijte u posudu samostojećeg miksera. Krenite miksati s nastavcima pa tijesto, dodajući postepeno kvasac i dvije žlice šećera. Nakon nekoliko minuta smjesa će biti puna malih mjehurića.
        2. Dodajte preostali šećer i omekšali maslac, a zatim jedno cijelo jaje i jedan žumanjak. Ubacite sol pa nastavite miksati dok se ne formira tijesto. Dodajte brašno pa miksajte otprilike pet minuta, dok se tijesto ne krene odvajati od posude.
        3. Prebacite tijesto na pobrašnjenu podlogu pa kratko mijesite rukama kako biste formirali kuglu. Prebacite je u namašćenu posudu, pokrijte folijom pa pričekajte da se tijesto udvostruči. Proces može potrajati, a dizanje možete ubrzati u pećnici na niskoj temperaturi (cca 50-60 stupnjeva).
        4. Tijesto podijelite na dva dijela pa svaki premažite Nutellom, ali ostavite malo prostora uz rubove. Čvrsto zarolajte pa prerežite po dužini na pola. Omotajte u pletenicu i prebacite u kalup obložen papirom za pečenje. Isti postupak ponovite i s drugim dijelom tijesta. Pokrijte krpom pa pustite da se tijesto diže još pola sata.
        5. Prstima pomiješajte smeđi šećer, brašno, mljeveni cimet i hladne kockice maslaca. Nemojte predugo mijesiti kako se maslac ne bi otopio. Posip treba biti mrvičast, poput mokrog pijeska.
        6. Preostali bjelanjak pomiješajte s malo hladnog mlijeka pa time premažite obje štruce, a zatim ih pospite pripremljenim mrvičastim posipom. Pecite 50-ak minuta, dok babke ne poprime lijepu smeđu boju. Ako primijetite da se izvana prebrzo peku, prekrijte ih aluminijskom folijom.
        7. Pričekajte da se babke u potpunosti ohlade prije rezanja. U slast!

        Možda će vas zanimati

        • jeste za nešto slatko? |

          14. Oct 2022.

          Jeste li već probali brownieje s Nutellom?

          0
           Brownieji s Nutellom
        • TORTA OD SIRA I... |

          26. Jan 2022.

          Za ovaj Nutella cheesecake ne morate paliti pećnicu

          0
           nutella cheesecake

        Tagovi

        dizano tijesto babka nutella slastica

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        5 sastojaka

        | 24. May 2023.

        Morate isprobati ovaj mousse od maline!

        Mousse od malina
        0

        slatki izazov

        | 19. May 2023.

        Možete li uopće pojesti ovaj veliki čokoladni keks?

        Veliki čokoladni keks
        0

        obavezno isprobajte!

        | 17. May 2023.

        Ovo je univerzalna baza za perfektne muffine...

        Univerzalna smjesa za muffine
        0

        za posebne prilike

        | 17. May 2023.

        Predobra sezonska verzija chia pudinga

        Chia puding s matchom i jagodama
        0

        još bolja verzija!

        | 15. May 2023.

        Uljepšajte si jutro mini palačinkama

        Mini palačinke
        0

        bez jaja!

        | 15. May 2023.

        Tiramisu s jagodama je najbolja sezonska slastica

        Tiramisu s jagodama i čokoladom
        0

        vrijeme je za slatko

        | 12. May 2023.

        Pavlova je najbolji izbor za proljetni vikend!

         Pavlova torta s jagodama
        0

        odmah isprobajte

        | 10. May 2023.

        Ovo je recept za najsočniji biskvit s voćem!

         Sočan biskvit s voćem
        0

        ne može brže!

        | 10. May 2023.

        Kremasti desert od avokada gotov je za pet minuta!

         Krema od avokada gotova za 5 minuta
        0

        Najpopularnije

         Salata od leće
        0

        brzo i zdravo!

        | 24. Mar 2023.

        Današnji gablec je brza i lagana salata od leće

         Riža od cvjetače sa začinskim biljem
        0

        Glavno jelo

        | 31. Jul 2022.

        Jednostavna "riža" od cvjetače koja će vas oduševiti

         tikvice gril
        0

        POVRĆE JE IN

        | 21. Jul 2022.

        Otkrijte kako savršeno pripremiti tikvice na grilu

         Tiramisu od zobenih pahuljica
        0

        2u1

        | 13. Mar 2023.

        Zobena kaša može biti zamjena za tiramisu!

         Domaći čokoladni sladoled
        0

        Desert

        | 26. May 2022.

        Ovaj kremasti čokoladni sladoled možete napraviti i kod kuće

        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.