U Japanu pripremaju cheesecake od tri sastojka. Isprobajte ga! 

Japanski cheesecake poznat je po tome što je lagan i pahuljast, a baza je krem sir

Shutterstock

Ima dana kada je svaka minuta luksuz i ne ostaje puno vremena za pripremu ručka, pa tako ni deserta. U takvim je užurbanim trenucima rješenje ovaj recept za pahuljasti cheesecake od samo tri sastojka, koji možete umutiti za manje od pet minuta.

Najbitnije je da pričekate da se ohladi na sobnu temperaturu i stavite ga u hladnjak na još barem dva sata, kako bi bio spreman za rezanje. Poslužite ga uz preljeve od voća ili svježe voće. U slast!

Japanski cheesecake

Sastojci:

4 jaja
250 g krem sira
400 g zaslađenog kondenziranog mlijeka

Priprema:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg, a žumanjke izmiksajte mikserom pa u njih dodaje krem sir. Potom u žumanjke ulijte kondenzirano mlijeko i još kratko miksajte. Na kraju drvenom žlicom ili špatulom polagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Smjesu prelijte u okrugli kalup obložen papirom za pečenje, a vanjsku stranu obložite aluminijskom folijom. Kalup smjestite u veću vatrostalnu posudu napunjenu vodom. Stavite u pećnicu zagrijanu na 160 stupnjeva i pecite otprilike 45 minuta. Pustite da se torta malo rashladi prije no što je izvadite iz kalupa, a prije serviranja je pospite šećerom u prahu. Dobar tek!