Kremšnita je starinski kolač za koji treba više vremena radi dugotrajnog kuhanja kreme. Ovaj kolač okusom podsjeća na slavnu slasticu, ali ne peče se jer se umjesto lisnatog tijesta koriste keksi.
Kad poželite slatko, napravite ovu brzu i jednostavnu poslasticu.
Sastojci:
- 250 g keksa
- 100 ml mlijeka
- 700 ml mlijeka
- 100 g vrhnja za šlag s okusom vanilije
- 150 g šećera
- 400 ml slatkog vrhnja
- šećer u prahu
Priprema:
Umutite mlijeko, šećer i vrhnje. U drugoj posudi umutite slatko vrhnje (možete dodati i 30 g šećera u prahu, ako volite slatko). Pola smjese od šlaga dodajte smjesi od vanilije i sjedinite mikserom. U kalup složite kekse umočene u mlijeko. Izlijte nadjev pa preostalo slatko vrhnje. Poravnajte i posložite drugi red keksa. Stavite u hladnjak na 2 sata pa pospite šećerom u prahu.
Postupak pogledajte u videu: