Ferreo rocher - čokoladna torta s nutellom i lješnjacima kojoj nitko ne može odoljeti. Ukoliko ste ljubitelj čokolade, ova slastica bit će vam omiljena.
U nastavku pogledajte recept.
Sastojci:
Biskvit
5 jaja
250 g šećera
240 g glatkog brašna
4 žlice kakaa u prahu
1/2 praška za pecivo
100 ml ulja
100 ml vruće vode
Krema:
500 g Mascarpone sira
400 g Nutelle
250 g prženih lješnjaka
100 ml slatkog vrhnja
150 g čokolade za kuhanje
Glazura:
100 ml slatkog vrhnja
150 g čokolade za kuhanje
Priprema:
U vruću vodu dodajte kakao i miješajte ga dok se ne otopi. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, a žutanjke pjenasto izmksajte sa šećerom. Zatim dodajte otopljeni i malo ohlađeni kakao i ulje. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa sve dobro izmiješajte tako da nema grudica. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Biskvitnu smjesu izlijte u okrugli kalup za pečenje (Ø=28 cm) prekriven masnim papirom. Biskvit pecite 40-45 minuta na temperaturi od 160-180 °C. Čačkalicom provjerite je li tijesto pečeno. Ohlađeni biskvit prerežite dva puta tako da dobijete tri jednaka dijela.
Lješnjake kratko prepržite u limu za pečenje, ohladite i krupno nasjeckajte. Slatko vrhnje zajedno s čokoladom otopite na laganoj vatri pa ostavite da se malo hladi. Mlaku čokoladu izmiksajte zajedno s nutellom i mascarpone sirom. Krema je dosta slatka zbog nutelle, ali po želji možete dodati malo šećera u prahu. Na kraju umiješajte i pržene lješnjake.
Svaki biskvit navlažite s toplim mlijekom kojeg zagrijete s malo šećera. Na podlogu za tortu stavite biskvit i premažite polovicom kremom. Prekrijte ga drugim biskvitom i premažite ostatkom kreme. Prekrijte tortu posljednjim biskvitom i prelijte ju čokoladnom glazurom koju pripremite tako da čokoladu zajedno sa slatkim vrhnjem otopite na laganoj vatri.
izvor: slatkisvijet.com