Keksi s Nutellom i još (samo) dva sastojka

Jeste li znali da od Nutelle možete napraviti najjednostavnije kekse? Imamo recept...

Shutterstock

Ako su došli nenajavljeni gosti, uhvatila vas je želja za slatkim ili su djeca dovela društvo iz škole, a vaša je zaliha slatkog presušila, pripremite preukusne kekse od Nutelle. Osim popularnog namaza od lješnjaka, trebat će vam samo još jedno jaje i malo brašna. U smjesu možete ubaciti i komadiće čokolade, a obavezno dodajte i malo soli.

Preporučujemo da ih čuvate do tri dana, u posudi s poklopcem i na sobnoj temperaturi. Odlična je vijest da ove kekse lako možete zamrznuti; oblikujte ih u kuglice, podijelite u vrećice sa zatvaračem i čuvajte u zamrzivaču do dva mjeseca.

Keksi s Nutellom

Sastojci:
100 g brašna
300 g Nutelle
1 jaje

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pjenasto izmiksajte jaje pa mu dodajte Nutellu. Ako primijetite da je pretvrda, zagrijte je vrlo kratko u mikrovalnoj pećnici. Na kraju umiješajte brašno pa oblikujte 12 kuglica i rasporedite ih po limu obloženom papirom za pečenje s barem pet cm razmaka. Pospite svaki s malo morske soli pa ih stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Trebat će im 10-ak minuta, a potom ih prebacite na rešetku i pričekajte da se ohlade prije posluživanja.