Isprobajte izvanredan crumble s jabukama i orasima

Crumble s jabukama i orasima brza je i pristupačna slastica u kojoj možete uživati čim je izvadite iz pećnice.

Shutterstock

Ako morate potrošiti veću količinu jabuka jer se bojiš da će propasti, napravite vrhunski crumble za cijelu obitelj. Uz jabuke, trebat će vam i nekoliko pristupačnih sastojaka, poput zobenih pahuljica i oraha.

Umjesto oraha možete upotrijebiti i druge orašaste plodove, najbolje lješnjake ili bademe. Također, u crumble možete dodati i sjemenke po želji ili suho voće. Poslužiti ga možete sa sladoledom od vanilije, tučenim vrhnjem i karamelom.

Crumble s jabukom i orasima

Jabuke:

1,5 kg jabuka
30 ml soka od limuna
100 g muscovado šećera

Crumble:
50 g glatkog brašna
50 g zobenih pahuljica
150 g muscovado šećera
150 g oraha
100 g maslaca

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Jabuke operite, ogulite i narežite na tanke kriške pa ih prelijte sokom od limuna te pomiješajte sa smeđim šećerom i nekoliko žlica vode. Stavite sve sastojke na vatru i pričekajte da proključaju. Potom ih prebacite u dublju keramičku posudu i pecite 20-ak minuta u zagrijanoj pećnici, sve dok jabuke ne omekšaju. Za to vrijeme pomiješajte brašno, zobene pahuljice, grubo nasjeckane orahe i šećer pa rukama umiješajte listiće maslaca.

Pripremljenu mrvičastu smjesu rasporedite po omekšalim jabukama pa sve vratite u pećnicu na još 20 minuta. Poslužite toplo!