Gin i limeta zvijezde su preukusnih, i podjednako vizualno privlačnih, pralina. Od smjese u nastavku dobit ćete otprilike 20 malih kuglica pa omjere slobodno prilagodite svojim potrebama.
Priprema će vam oduzeti 10-ak minuta, ali imaj na umu da se smjesa treba hladiti, najbolje preko noći. Ako ih planirate poslužiti na nekoj proslavi, romantičnoj večeri ili nositi kao poklon, s pripremom obavezno krenite večer prije važnog događaja.
Čokoladne bombice s ginom
Sastojci:
100 g tamne čokolade
2 žlice slatkog vrhnja
50 g maslaca
2 žlice gina
korica i sok male limete
kakao
Priprema:
Čokoladu nasjeckajte pa je prelijte vrhnjem i otopite na pari. Maknite s vatre pa u sjajnu čokoladu dodajte kockice maslaca i miješajte dok se ne rastopi. Na kraju dodajte gin te koricu i sok limete. Ako imate veću limetu, naribajte i iscijedite polovicu kako okus ne bi bio preintenzivan.
Smjesu prelijte u plastičnu posudu s poklopcem pa ostavite u hladnjaku preko noći. Kad se ohladi, žličicom odmjerite smjesu, kratko je oblikujte dlanovima u kuglicu i uvaljajte je u kakao. U slast!