Brzinski sladoled od šumskog voća

Za pripremu ovog osvježavajućeg deserta neće vam trebati nikakva posebna aparatura ni puno vremena...

Shutterstock Sladoled od šumskog voća

Ako imate zalihu jagoda, malina, borovnica ili kupina (ili sve navedeno), iskoristite ih za pripremu osvježavajućeg sladoleda. Dobra je vijest da vam neće trebati aparat za sladoled, već samo malo mjesta u zamrzivaču.
Krivci za kremoznost su slatko vrhnje i kondenzirano mlijeko, koje možete nabaviti u svakoj bolje opskrbljenoj trgovini. U slast!

Brzinski sladoled od šumskog voća
Sastojci:
sok i korica polovice limuna
450 g šumskog voća
400 g kondenziranog mlijeka
600 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Izradite gnječilicom šumsko voće pa ga, po potrebi, procijedite kako bi uklonili koštice. Pomiješajte ga sa sokom i koricom limuna pa ulijte i kondenzirano mlijeko. U drugoj posudi izmiksajte slatko vrhnje u šlag pa ga lagano umiješajte u smjesu voća i kondenziranog mlijeka.
Prelijte u veću posudu s poklopcem pa stavite u zamrzivač na barem četiri sata.