Cranachan - izvrstan desert od samo pet sastojaka

Zvijezde popularnog škotskog deserta su maline, tostirane zobene pahuljice - i malo whiskeyja.

Shutterstock Cranachan

Jeste li ikada probali cranachan? Možda zvuči komplicirano, ali riječ je o zaista jednostavnom škotskom desertu od samo pet sastojaka. Priprema će ti oduzeti manje od 10 minuta, a poslužiti ga možeš odmah.

Imajte na umu da su sastojci dostatni za četiri serviranja. Preporučujemo da svakako sačuvate nekoliko malina za dekoraciju te da zaključite priču s par listića svježe mente. U slast!

Recept za cranachan

Sastojci:

500 ml slatkog vrhnja
80 g zobenih pahuljica
6 žlica whiskeyja
3 žlice meda
400 g malina

Priprema:

Tostirajte zobene pahuljice na zagrijanoj tavici, ali pripazite da ne zagore, pa ih maknite s vatre kad poprime smećkastu boju. Potom izmiksajte slatko vrhnje u šlag pa umiješajte med, viski, a na kraju i svježe maline.

Rasporedite u četiri staklene čaše i poslužite odmah, s nekoliko listića mente na vrhu.