Dobar cheesecake teško može proći bez limunove korice, ali ovaj je namijenjen istinskim obožavateljima citrusa. Osim korice, trebat će vam i sok, a dobro će doći i koja žlica curda.
Pripremite kalup za tortu promjera 22 ili 24 cm i uzmite u obzir da ovaj recept uključuje paljenje pećnice.
Pečeni cheesecake s limunom
Sastojci:
230 g Digestive keksa
100 g maslaca
250 g mascarpone sira
600 g krem sira
2 cijela jaja + 2 žumanjka
korica 3 limuna + sok jednog limuna
4 velike žlice brašna
180 g bijelog šećera
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za tortu promjera 22 ili 24 cm pa ga obložite papirom za pečenje. Kekse sameljite pa ih pomiješajte s otopljenim maslacem. Utisnite smjesu na dno kalupa, a je stavite na hlađenje.
Izmiksajte jaja sa šećerom pa dodajte krem sir i mascarpone te koricu i sok limuna. Na kraju umiješajte brašno i prebacite smjesu u kalup. Pecite 30-40 minuta u zagrijanoj pećnici. Savršeni cheesecake bi se trebao lagano zatresti poput želea u sredini. Razrežite ohlađeni cheesecake na 10 komada pa uz svaku servirajte i žličicu curda od limun.