Zobeni keksi s lješnjakom i jabukama

Pripremite preukusne bezglutenske zobene keksiće s jabukama i lješnjakom!

Shutterstock Zobeni keksi s jabukama

U ovim zobenim keksima možete uživati bez grižnje savjesti! Šećer je zamijenjen medom, zobene pahuljice i pirovo brašno mijenjaju standardno pšenično, a jabuka i lješnjaci su „krivci“ za odličan okus.

Priprema će vam oduzeti pola sata, uključujući pečenje, a količina je dovoljna za deset keksića.

Zobeni keksi s jabukama

Sastojci:

50 g maslaca
2 žlice meda ili javorovog sirupa
80 g naribane jabuke
1 žličica cimeta
50 g grožđica
50 g sitnih zobenih pahuljica
50 g pirovog brašna
40 g grubo nasjeckanih lješnjaka
1 jaje

Postupak:

Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. Otopite maslac s medom, dodajte naribanu jabuku pa kuhajte par minuta, dok ne omekša. Maknite s vatre pa umiješajte cimet i grožđice. Izvažite pirovo brašno, zobene pahuljice i nasjeckane lješnjake, u to dodajte smjesu od jabuka i jaje pa promiješajte kako bi povezali sastojke.

Smjesu zagrabite žlicom pa hrpice rasporedite po limu s razmakom od barem pet centimetara. Zagladite žlicom pa pecite u zagrijanoj pećnici 15-20 minuta, dok ne poprime lijepu zlatnu boju. Pričekajte da se (barem) malo ohlade prije posluživanja. U slast!