Isprobajte najjednostavniji tiramisu u čaši

Pripremite tiramisu, ali ovaj put slojeve mascarpone sira i piškote posložite u čaše. Nevjerojatno kremast i ukusan talijanski desert lako se priprema, a posebno ga obožavaju ljubitelji kave.

Shutterstock

Za pripremu će vam biti potrebno samo sedam sastojaka i manje od 30 minuta vašeg vremena. Odaberite manje staklenke ili čaše u koje ćete slagati tiramisu i ohladiti u hladnjaku prije serviranja. Amaretto slobodno možete zamijeniti s rumom ili u potpunosti izbaciti alkohol.

Tiramisu u čaši

Sastojci:

200 ml jake kave
12 žlica amaretta
400 ml vrhnja za šlag
1 žličica ekstrakta vanilije
100 g šećera
450 g mascarpone sira
18 piškota
kakao prah

Priprema:

Skuhajte espresso ili jaku kavu, ulijte u zdjelu i ostavite da se ohladi. U kavu dodajte i dvije žlice amaretta. Vrhnje za šlag miksajte s mikserom i kad se počnu stvarati mekani vrhovi ubacite ekstrakt vanilije i postepeno dodajte šećer. Miksajte dok ne dobijete čvrsti šlag. U drugoj posudi lagano pomiješajte mascarpone i preostalih deset žlica amaretta. Nemojte previše miješati kako mascarpone ne bi postao tekući. U mascarpone lagano, sa špatulom, umiješajte šlag. Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu s nastavkom po izboru.

Stavite malo kreme od mascarponea u čaše ili staklenke. Piškote prelomite na tri dijela, kratko ih umočite u kavu i stavite u staklenku. Stavite još jedan sloj mascarponea i ponovite postupak s piškotama. Na vrh stavite još malo mascarponea, prekrijte folijom i stavite u hladnjak preko noći. Prije serviranja vrh pospite s malo nezaslađenog kakao praha.