Napravite bezglutenske vafle u par jednostavnih koraka

Nema ništa bolje nego započeti dan s toplim, savršeno hrskavim vaflima!

Shutterstock

Bademovo brašno glavni je sastojak ovih laganih i pahuljastih vafla. Brzinski pomiješajte sve sastojke pa pripremite svoj pekač za vafle - jer bez njega ništa! Tople vafle prelijte s malo meda i ukrasite bobičastim voćem, voćnim ili čokoladnim preljevom ili ih premažite maslacem od orašastih plodova.

Bezglutenski vafli s bademom

Sastojci:

3 jaja
130 ml bademovog mlijeka
1 žlica javorovog sirupa
2 žlice otopljenog kokosovog ulja
2 žličice ekstrakta vanilije
200 g bademovog brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica cimeta
½ žličice soli
ulje za premazivanje

Priprema:

Zagrijte pekač za vafle i lagano ga premažite uljem. Umutite jaja, bademovo mlijeko, javorov sirup, kokosovo ulje i ekstrakt vanilije. Dodajte ostatak suhih namirnica i lagano umutite pjenjačom samo da se sastojci sjedine.

Ulijte pola kutlače smjese u vrući pekač, zatvorite i pecite tri do četiri minute ili dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Ponovite isto s ostatkom smjese. Tople vafle poslužite uz bobičasto voće, bananu i preljeve po izboru.