Čokoladni tart za najveće ljubitelje Oreo keksa

Nevjerojatan tart s čokoladom savršen je izbor za izbor za druženje s prijateljima. Sigurni smo da će svi tražiti repete!

Shutterstock

Bez brige, priprema tarta ne uključuje nužno prhko tijesto. Dostojna zamjena su mljeveni keksi, u ovom slučaju popularni Oreo ili neki drugi sendvič keksi. Tart će biti gotov a tren, a najteži dio cijele priče je čekanje da dobro ohladi. Budite strpljivi, isplatit će se.

Preporučujemo da servirate uz tučeno vrhnje i bobičasto voće.

Oreo tart s čokoladom

Sastojci za podlogu:

24 Oreo keksa
5 žlica maslaca

Sastojci za nadjev:

70 g šećera
350 ml mlijeka
6 žumanjaka
2 žlice gustina
6 žlica maslaca
250 g tamne čokolade
1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a tamnu čokoladu sitno nasjeckajte. Oreo kekse ubacite u multipraktik i usitnite do mrvičaste teksture. Otopite maslac i dodajte u smrvljene kekse, pa sve dobro promiješajte. Pripremite kalup za pite promjera 23 centimetara. Dobivenu smjesu ravnomjerno i čvrsto utisnite u dno i u strane kalupa. Pecite 10 minuta i ostavite sa strane da se ohladi.

Na srednje jakoj vatri kuhajte šećer i mlijeko i miješajte dok se šećer ne otopi. Pustite da smjesa zavrije, cijelo vrijeme miješajući. U drugoj zdjeli izmiksajte žumanjke s gustinom dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Kad mlijeko zakuha, dodajte par žlica vruće tekućine u žumanjke i miješajte pjenjačom da se jaja temperiraju. U žumanjke dodajte još nekoliko žlica vrućeg mlijeka i miješajte. Zatim polako umiješajte smjesu od žumanjaka u ostatak mlijeka. Koristite pjenjaču kako bi mogli neprestano miješati kad se smjesa počne zgušnjavati. Kad smjesa lagano zakipi i kad primijetite prve mjehuriće na površini, maknite posudu s vatre.

U smjesu umiješajte maslac, nasjeckanu čokoladu i ekstrakt vanilije. Miješajte dok se čokolada ne rastopi i dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ohlađenu podlogu prelijte smjesom i zagladite nožem. Oprezno stavite plastičnu foliju na vrh pa ostavite u hladnjaku preko noći. Režite tart tek kada se dobro ohladi jer će se u suprotnom podloga mrviti, a krema curiti. U slast!