Možete nabaviti svježi ananas, narezati na kocke i zamrznuti ili jednostavno kupite već zaleđeni koji odmah možete ubaciti u procesor hrane. Dok smrznuti ananas stvara kremastu slatku bazu, kokosovo mlijeko dodaje bogatstvo okusa, a kokosova voda slatkoću i dovoljno tekućine za miješanje.
Ako vam sorbet nije dovoljno sladak, umiješajte žlicu agavinog sirupa.
Sorbet od ananasa
Sastojci:
300 g smrznutog ananasa
60 ml kokosovog mlijeka iz konzerve
100 ml kokosove vode
Priprema:
Stavite navedene sastojke u multipraktik i miksajte dok se ananas ne razlomi na manje komade. Nastavite pulsirati i po potrebi ostružite
Nakon što bude vidljivo vrlo malo komadića ananasa, ostavite multipraktik uključen još najmanje jednu minutu kako bi dobili najkremastiju konzistenciju. Prebacite u manje čaše, po želji dekorirajte s listićima mente i odmah poslužite.