Imamo recept za najbolje kekse s čokoladom!

Sve sastojke za pripremu mekanih čokoladnih keksića sigurno već imate. Odvojite pola sata i isprobajte recept!

Shutterstock

Ako budete pažljivo pratili recept, garantiramo da ćete uživati u najboljim čokoladnim keksićima. Najbitnije je da budete oprezni pri pečenju jer lako mogu zagorjeti.

Poslužite ih uz čašu mlijeka ili kakao. U slast!

Mekani keksi s čokoladom

Sastojci:

8 žlica maslaca
100 g šećera
50 g smeđeg šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
1 jaje
200 g glatkog brašna
1/2 žličice sode bikarbone
1/4 žličice soli
120 g čokoladnih kapljica

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a maslac rastopite u mikrovalnoj pa pričekajte da se malo ohladi. Pripremite lim za pečenje te ga obložite papirom za pečenje. U veću posudu dodajte maslac i šećer pa mikserom miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte ekstrakt vanilije i jaje pa izmiksajte na slaboj brzini, tek toliko da se sastojci sjedine. Ubacite brašno, sodu bikarbonu i sol pa miksajte do mrvičaste teksture. Ubacite i čokoladne kapljice pa rukama utisnite smjesu kako bi formirali jednu veliku kuglu.

Izvažite dobiveno tijesto i podijelite ga na 12 jednakih dijelova. Svaki dio rukama oblikujte u manju kuglicu i stavite na papir za pečenje, pazeći da između kuglica ostavite dovoljno slobodnog prostora kako se tijekom pečenja keksi ne bi zalijepili. Stavite u pećnicu i pecite 9 do 11 minuta. Izvadite iz pećnice i pričekajte da se u potpunosti ohlade prije posluživanja.