Donosimo vam recept za najukusniji grašak, ali i trik koji primjenjuju iskusne domaćice. To je juha pripremljena s koprom.

Sastojci:

500 g graška
500 g svinjskog mesa (može i pilećeg)
1 luk
1 poriluk (po želji)
1 mrkva
1 krumpir
3 češnja češnjaka
1 vrećica instant krem ​​juhe od graška
suhi biljni začin, papar
1 žličica slatke mljevene paprike
malo kopra
2 žlice kečapa
1 žličica sušenog vlasca (po želji)

Priprema:

Luk popržiti na ulju i promiješati pa dodati meso narezano na kockice. Začinite suhim začinima začinskim biljem, paprom i slatkom mljevenom paprikom. Po želji možete dodati mljevenu ljutu papričicu i vlasac. Kad se meso malo zapeče dodati sitno nasjeckani krumpir, mrkvu i češnjak.

Promiješajte pa dodajte grašak i opet promiješajte. Dodajte malo kopra, malo kečapa i zalijte vodom. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri. Zakuhajte juhu s vrućom vodom i dodajte malo kopra, pa ulijte u grašak. Kuhajte oko 30-45 minuta (prosudite sami).