Zimi su nezaobilazna bogata jela s kiselim kupusom poput sarme i sekeli gulaša, ali kiseli kupus jako je ukusan kao prilog i to pirjan.
Sastojci
- 500 g ocijeđenog kiselog kupusa
- luk
- listovi lovora
- 1 žličica mljevene crvene paprike
- 1 žlica sjemenki kumina
- kobasice
- 1 žlica maslaca
Priprema:
Narežite luk i popržite ga na malo ulja. Kiseli kupus operite i ocijedite.
Kiseli kupus stavite na luk, podlijte vodom, dodajte mljevenu crvenu papriku, lovor i kumin i dinstajte pola sata ili dok sva voda ne ispari.
Zagrijte žlicu maslaca pa ispecite kobasice, povremeno ih okrenite da ne izgore. Možete ih narezati na kolutiće.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice