Krumpir salata je uvijek dobra odluka. A kako se potencijal ovog jela ne bi sveo samo na klasičnu verziju koja se priprema od krumpira i luka važno je podsjetiti kako se pod pojmom krumpir salate kriju odlične i ukusne ideje. Zato, ne zaboravite da u ovu salatu osim luka možete dodati i drugo povrće, tvrdo kuhana jaja, kremaste preljeve i razne začine. Poslužite uz mesu, ribu ili samostalno te se okušajte u salati u u kojoj uz krumpir možete uživati u kombinaciji maslina, feta sira i krumpira. Naravno uz obilati dodatak maslinovog ulja.

Mediteranska krumpir salata

Sastojci:
800 g krumpira
50 g zelenih maslina
50 g crnih maslina
stručak svježeg bosiljka
150 g feta sira
200 g rajčica
2 češnja češnjaka
2 papričice
ocat
sol, papar

Priprema:
Operite i prerežite na polovice krumpir te kuhajte oko 25 minuta ili dok nije kuhan. Ostavite da se ohladi. Grubo nasjeckajte rajčice, začinite s uljem. Operite, prepolovite, sklonite sjemenke te nasjeckajte papričice. Nasjeckajte listove bosiljka. Nasjeckate na sitno češnjak. U rajčice prelivene s maslinovim uljem dodajte ocat. Sve nasjeckane sastojke pomijašajte s krumpirom, dodajte rajčice, sve promiješajte da bi se proželo te na kraju dodajte feta sir. Po želji prije posluživanja začinite s paprom i soli.

Savjet više - ovu salatu poslužite s tvrdo kuhanim jajima.