Pileći batci iz pećnice savršeno su brz, a ukusan ručak za vikend. Marinada od senfa i meda omekšat će meso i dati mu poseban okus, a u kombinaciji s povrćem i krumpirom nikog neće ostaviti ravnodušnim. Vjerujemo da ćete često pripremati ovo jelo za svoju obitelj, a ovisno za koliko članova obitelji kuhate, prilagodite količinu mesa.
Recept za pileće batke
Sastojci:
- 1 kg pilećih bataka
- 1 kg krumpira
- 3-4 mrkve
- 3-4 pastrnjaka
- 100 g smrznutog graška
Za marinadu:
- 2 žlice senfa
- 2 žlice meda
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 režanj češnjaka
- korica i sok od 2 limuna
- prstohvat soli i papra
Priprema:
Pomiješate sastojke za marinadu i uvaljajte batke u smjesu. Ostavite ih da odstoje dok pripremite sve ostalo (može i duže).
Ogulite i nasjeckajte mrkvu i pastrnjak, stavite ih u zdjelu s krumpirom i pokapajte maslinovim uljem.
Stavite piletinu u pleh, a oko bataka krumpir i povrće. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 35-40 minuta dok se meso ne počne odvajati od kosti i piletina ne poprimi zlatnu boju. Izvadite iz pećnice, dodajte grašak i prelijte ostatkom marinade koja je ostala u posudi. Pokrijte folijom i pecite još 10 minuta.