ZAPEČENA PILETINA S MLINCIMA: Preukusan i sočan složenac s dvije vrste vrhnja za bogat nedjeljni ručak

Tradicionalno jelo na drugačiji način.

Shutterstock

Pečena piletina s mlincima čest je nedjeljni ručak. No ovaj put predlažemo vam malo drugačiji recept. Pripremite zapečenu piletinu s mlincima koja se prelije mješavinom kiselog i slatkog vrhnja i na kraju pospe naribanim sirom. Ovaj složenac preukusan je i zasitan obrok za cijelu obitelj.

Recept za zapečenu piletinu s mlincima

Sastojci:

900 g piletine

500 g mlinaca
350 ml tople vode
300 ml neutralnog (slatkog) vrhnja
200 ml kiselog vrhnja
1 pileća kocka za juhu
300 g tvrdog sira
sol
papar
suhi začini po želji

Priprema:

Kocku za juhu pomiješajte s vrućom vodom. Mlince izlomite, pa ih prelijte juhom. Ocijedite ih nakon nekoliko minuta. Piletinu narežite i pržite dok ne porumeni. Dodajte sol, suhe začine i papar po želji. U tavu u kojoj ste pekli meso dodajte neutralno i kiselo vrhnje i miješajte na laganoj vatri.

Namastite tepsiju i rasporedite polovicu količine mlinaca, piletine i vrhnja. Ponavljajte postupak s ostatkom sastojaka, zatim naribajte sir. Mlince s piletinom pecite na 200°C oko 30-35 minuta, odnosno dok se sir ne zapeče.