Zanimljivo je kako se u kratko vrijeme ovo jednostavno jelo, zahvaljujući viralnim objavama na društvenim mrežama, pretvorilo u obrok koji se jednostavno mora pripremiti.
Ukusni spoj tjestenine, feta sira i mini rajčica nije novost ali je zanimljivo kako je teško odoljeti brojnim objavama s istaknutim hashtagom #fetapasta i ne uključiti pećnicu. Ukoliko još niste, pridružite se velikoj globalnoj zajednici obožavatelja.
Feta pasta
Sasatojci (za 4 osobe):
450 g tjestenine
1 kocka, 200 g feta sira
½ šalice maslinovog ulja
malo chili papričice
500 g mini rajčica
4 režnja češnjaka
sol, papar
svježi bosiljak
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U posudu za pečenje dodajte malo maslinovog ulja, U sredinu položite komad feta sira, nasjeckanu chili papričicu dodajte po siru te zalijte s malo maslinovog ulja. Mini rajčice i češnjeve češnjaka rasporedite oko sira, dodajte soli i svježe mljevenog papra.
Pecite 15 minuta. Potom pojačajte pećnicu na 225 stupnjeva te pecite još 10 minuta. U međuvremenu skuhajte odabranu tjesteninu al dente. Ocijedite. Vilicom usitnite pečeni feta sir, ubacite tjesteninu i sve dobro promiješajte. Prije posluživanja dodajte sveježe listove bosliljka.