Pileća prsa kombinirajte s medom, limunom i đumbirom

Med, limun i đumbir su provjereno dobra kombinacija, čak i kada je u pitanju glavno jelo. Obavezno isprobajte ovaj recept koji uključuje i primamljiva pileća prsa...

Shutterstock

Gotovo da i nema bržeg ručka od onog koji uključuje pileća prsa. Doduše, to ne znači da ih morate samo lijeno okrenuti na tavici i poslužiti uz zelenu salatu. Pridajte im malo pažnje i još dvije, tri minute svog vremena - i pripremite odličan glaze od meda i limunovog soka.

Ove ukusne, ljepljive komade piletine poslužite uz kuhano povrće, rižu ili pire krumpir.

Pileća prsa s limunom i medom

Sastojci:
500 g pilećih prsa (bez kože i kostiju)
2 žlice meda
80 ml soka od limuna
malo brašna
sol, papar
1/2 žličice đumbira u prahu
malo šećera
malo maslaca
maslinovo ulje

Priprema:

Pileća prsa filetirajte. U posudi pomiješajte limun, med, sol, papar, đumbir i malo šećera. Na maslinovu ulju i malo maslaca popržite odreske i, kad porumene, izvadite ih na tanjur. Izlijte višak masnoće, a na ostatak dodajte mješavinu limuna, meda i začina pa uz stalno miješanje pustite da umak prokuha na laganoj vatri.. Med i šećer trebaju se otopiti, a umak postati lagano ljepljiv. Potom dodajte piletinu i pričekajte da umak još jednom proključa. Dobar tek!