Tirolskikrumpir je autentično jelo koje potječe iz regije Tirol u Austriji, a spoj je jednostavne kombinacije sastojaka. Omiljeni je izbor kako među lokalnim stanovništvom tako i turistima koje posjećuju taj dio Austrije. Jelo je masnije tako da se može jesti kao zasebno jelo, a idealan je nakon obavljanja težih fizičkih aktivnosti kao planinskog uspona.
Sastojci:
- 800 g kuhanog krumpira
- 100 g dimljene slanine
- 2 luka
- 2 đžlice maslaca
- sol, papar
- 1/2 žličice mljevene paprike
- po 1/2 žličice sušene majčkine dušice i mažurana
- 2 žličice listića svježeg mažurana
Priprema:
Narežite krumpir na ploške, a slaninu na trakice. Luk nasitno nasjeckajte pa ga popržite sa slaninom na malo maslaca. Posloite, popaprite i začinite mljevenom paprikom. Još malo popržite pa izvadite.
U tavu dodajte ostatak maslaca pa popržite krumpir sa svih strana. Umiješajte ostale sastojke te pospite svježim mažuranom.