Piletina s đumbirom i mladim lukom

Idealno rješenje za brzi ručak sastoji se od dobro začinjene piletine i mladog luka...

Shutterstock Piletina s đumbirom

Znate li da odličan ručak možete napraviti za samo 15 minuta? Trebat će vam pileća prsa, svježi đumbir, mladi luk i još nekoliko sitnica iz svake kuhinje. Ako nešto od navedenih sastojaka nedostaje, pretražite ormariće i pronađite dostojnu zamjenu. 

Imajte na umu da su namirnice u nastavku dovoljne za maksimalno dva serviranja. Ako pripremate ručak za veću ekipu, svakako ih prilagodite. Dobar tek!

Piletina s đumbirom 

Sastojci:

200 g pilećih prsa u trakicama
15 g nasjeckanog đumbira
2 mlada luka
Pola većeg luka
2 režnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
80 ml vode
1 žlica umaka od kamenica
1 žličica šećera
1 žličica gustina
Sol i papar

Priprema:
U zdjelicu dodajte umak od kamenica, sol, papar, šećer, vodu i gustin u posudici te promiješajte. U woku zagrijete ulje na visokoj temperaturi te dodajte piletinu i pržite dvije minute dok ne primi boju. Potom ju izvadite na tanjur i ostavite na toplom. U tavu zatim dodajte nasjeckani luk i kratko popržite. Dodajte đumbir i češnjak te, uz miješanje, pržite još minutu. Vratite piletinu u tavu zajedno s mladim lukom, promiješajte i pržite još minutu. Prelijte sve ranije pripremljenim umakom, promiješajte i pustite da se krčka nekoliko minuta dok se umak ne zgusne.

Za prilog predlažemo rižu ili rezance.