Ovo je najbolji recept za pečeni losos!

Kada ste posljednji put za ručak pripremali losos? Vrijeme je da isprobate novi recept...

Shutterstock

Ako nemate puno vremena za pripremu ručka, ovo je idealan recept za vas. Najjednostavnijim načinom pripreme lososa, pečenjem u foliji, zadržavamo sve okuse, a losos ostaje mekan i sočan.

Priprema će vam oduzeti manje od pola sata, a sastojci su dostatni za četiri serviranja.

Recept za pečeni losos

Sastojci:

1 kg fileta lososa
jušna žlica meda
3 češnjaka
2 jušne žlice soja umaka
1 žličica rižinog octa (može i jabučni)
1 žličica sezamovog ulja
1 žličica svježe naribanog đumbira
crni papar
2 mlada luka
pola žličice sjemenki sezama

Postupak:

Ugrijte pećnicu na 190°C. Pleh za pečenje obložite aluminijskom folijom. U maloj zdjelici pomiješajte med, češnjak, soja umak, ocat, papar, ulje i đumbir. Losos stavite u pleh na foliju, prelijte ga pripremljenom marinadom pa od folije formirajte paketić. Pecite 15-20 minuta, a zatim rastvorite foliju i pecite još tri minute kako bi losos poprimio lijepu boju.

Poslužite odmah, a po želji pospite sezamom i mladim lukom.