Svježi škampi odlično se slažu kako s malo soli i limunovog soka tako i sa svježe nasjeckanom čili papričicom koja budi nepca te kreira dobrodošlu pikantnost. Jednostavno jelo od morskih plodova pikantnog okusa neće vas ostaviti ravnodušnim. Priprema je jednostavna, a pripremljeno jelo je odličan dodatak ljetnim druženjima oko stola.
Škampi s čili papričicom
Sastojci:
500 g škampa
2 češnja češnjaka
1 čili papričica
vezica korijandra
sol, papar
2 žlica maslinova ulja
Priprema:
Čili papričicu narežite na kolutiće, uklonite joj žilice i sjemenke. Češnjeve češnjaka zgnječite nožem te ih na maslinovu ulju kratko pržite, izvadite iz tave pa dodajte škampe i pržite ih 3 do 4 minute. Dodajte nasjeckanu čili papričicu i korijandar, posolite, popaprite i dobro promiješajte pa maknite s vatre.