Morsko jelo s karakterom, začinite škampe s malo čilija

I mala količina papričice je dovoljna za novu dimenziju odličnih zalogaja

Profimedia

Svježi škampi odlično se slažu kako s malo soli i limunovog soka tako i sa svježe nasjeckanom čili papričicom koja budi nepca te kreira dobrodošlu pikantnost. Jednostavno jelo od morskih plodova pikantnog okusa neće vas ostaviti ravnodušnim. Priprema je jednostavna, a pripremljeno jelo je odličan dodatak ljetnim druženjima oko stola.

Škampi s čili papričicom

Sastojci:
500 g škampa
2 češnja češnjaka
1 čili papričica
vezica korijandra
sol, papar
2 žlica maslinova ulja

Priprema:
Čili papričicu narežite na kolutiće, uklonite joj žilice i sjemenke. Češnjeve češnjaka zgnječite nožem te ih na maslinovu ulju kratko pržite, izvadite iz tave pa dodajte škampe i pržite ih 3 do 4 minute. Dodajte nasjeckanu čili papričicu i korijandar, posolite, popaprite i dobro promiješajte pa maknite s vatre.