Kremasti njoki s piletinom - ručak iz jedne tave

Isprobajte ovaj brzi recept u kojem su glavni sastojci piletina i njoki. Najbolji dio je što nećete imati posla s prljavim posuđem, već samo jednu tavu u kojoj ćete sve pripremiti.

Shutterstock

Njoki u kremastom umaku s piletinom i gljivama idealni su za one dane kada nemate previše slobodnog vremena za kuhanje. Pripremite sve sastojke, ispecite piletinu, dodajte začine i povrće, sjedinite i imate ukusan ručak na stolu.

Njoki u umaku s piletinom i gljivama

Sastojci:

650 g pilećih prsa
sol, papar
2 žlice maslinovog ulja
1 ljutika
130 g šampinjona
2 češnja češnjaka
2 žličice sušenog timijana
1 žličica sušenog origana
250 ml povrtnog temeljca
300 ml vrhnja za kuhanje
Prstohvat čili pahuljica
500 g njoka
30 g naribane mozzarelle
60 g naribanog parmezana
100 g mladog špinata

Priprema:

Ljutiku narežite na kockice, a šampinjone na ploške. Piletinu narežite na deblje filete pa ih začinite soli i paprom s obje strane. U većoj tavi zagrijte jednu žlicu maslinovog ulja, dodajte piletinu i pecite pet minuta sa svake strane pa izvadite na tanjur. Dodajte preostalo maslinovo ulje, ubacite narezanu ljutiku i šampinjone te ih pirjajte pet minuta. Ubacite protisnuti češnjak i začine i kuhajte još minutu. Ulijte povrtni temeljac i vrhnje za kuhanje, pričekajte da zakuha i začinite po ukusu s čili pahuljicama, soli i paprom. Umiješajte njoke, vratite piletinu u tavu i kuhajte na srednje jakoj vatri 10 minuta.

Izvadite piletinu na dasku za rezanje i narežite ju na prutiće. Umiješajte i sireve, dodajte špinat pa kratko kuhajte. Vratite narezanu piletinu u tavu i poslužite odmah.