Za pripremu će vam trebati samo pet minuta i začini koje već imate doma. Maslinovo ulje, vinski ocat ili aceto balsamico i šaka svježih listova bosiljka zaokružit će ovu sočnu salatu. Servirati ju možete kao zaseban obrok ili poslužiti uz piletinu ili odreske s grilla.
Marinirana salata s mozzarellom, maslinama i cherry rajčicama
Sastojci:
450 g šarenih cherry rajčica
sol, papar
140 g maslina
50 ml maslinovog ulja
2 žlice vinskog octa
1 češanj češnjaka
prstohvat origana
prstohvat čili pahuljica
450 g mozzarelle
listovi svježeg bosiljka
Priprema:
Cherry rajčice operite i prerežite na polovice, a češnjak protisnite. Prebacite cherry rajčice u veću zdjelu i začinite sa soli i paprom. Dodajte masline i lagano promiješajte. U manjoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, vinski ocat, protisnuti češnjak, origano i čili pahuljice. Dresing prelijte preko cherry rajčica i maslina, promiješajte i ostavite 10 minuta do sat vremena. Salatu prebacite na veći tanjur. Prije samog posluživanja narežite mozzarellu na šnite i rasporedite po središtu tanjura. Rasporedite listiće bosiljka i salata će biti spremna za posluživanje.