Rezanci u umaku od gljiva i lička šnicla

Skuhaj

Sastojci:

  • 1 vrećica Talianetta rezanaca u umaku od gljiva
  • 300g junećih odrezaka
  • 75g krušnih mrvica
  • 2 jaja
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 žlice svježe sjeckanog peršina
  • 1 žlica Vegete Natur ili soli
  • 1dl bijelog vina
  • sol i crni mljeveni papar
  • biljno ulje za pohanje

Priprema:

Započnite s pripremom ličkih šnicli. Tanko narezane juneće odreske dobro posolite i popaprite. Nakon toga svaki odrezak posipajte krušnim mrvicama s obje strane i lagano istucite batićem za meso (važno je da su mrvice dobro utučene s obje strane u meso). Tako pripremljene odreske umočite prvo u razmućeno jaje, a zatim u krušne mrvice te pohajte u vrućem ulju dok se ne napravi rumena korica. Pohane odreske složite u dublju posudu, dodajte dvije-tri žlice ulja od pohanja, sjeckani svježi češnjak i 1 žlicu Vegete Natur. Sve zalijte s kvalitetnim bijelim vinom i toplom vodom te kuhajte na laganoj vatri oko 45 minuta, tj. dok ne postanu mekane.

Kada su vaše ličke šnicle skoro gotove, u samo 5 minuta pripremite savršeni prilog – Talianetta rezance u umaku od gljiva.

Posluživanje:

Ličku šniclu servirajte uz rezance u umaku od gljive i malo sjeckanog svježeg peršina, a uz njih poslužite i ostatak bijelog vina koje ste koristili za pripremu ličkih šnicli.