Ovaj burger od slanutka pun je pogodak za svačiji ukus

Ovaj ukusan burger od slanutka pripremit ćete brzo i bez imalo muke!

Shutterstock

Slanutak je odličan izvor proteina, a za brzu pripremu koristite slanutak iz konzerve. Kako bi si olakšali posao i brže napravili burgere koristite multipraktik. Po želji dodajte još povrća i uz bbq umak ili umak od avokada nećete ni primijetiti da u ovom burgeru nema mesa.

Imajte na umu da su sastojci dostatni za pripremu četiri burgera. Dobar tek!

Burger od slanutka

Sastojci:

400 g slanutka iz konzerve
korica jednog limuna
2 žlice limunovog soka
1 žličica mljevenog kumina
par grančica svježeg korijandera
1 jaje
sol, papar
100 g krušnih mrvica
1 glavica ljubičastog luka
1 žlica maslinovog ulja
4 peciva
1 veća rajčica
½ svježeg krastavca
umak po želji

Priprema:

Svježi korijander operite i nasjeckajte na sitno, luk očistite i polovicu nasjeckajte na kockice, a polovicu na polumjesece. Rajčicu operite i narežite na kolutove kao i krastavac. U multipraktik dodajte slanutak, limunovu koricu i sok, mljeveni kumin, pola nasjeckanog korijandera, jaje i sol i papar. Blendajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Smjesu prebacite u zdjelu pa dodajte 80 g krušnih mrvica i nasjeckani luk na kockice. Oblikujte četiri burgera i utisnite s obje strane u preostale krušne mrvice. Stavite u hladnjak na deset minuta.

Zagrijte maslinovo ulje na tavi na srednje jakoj vatri. Pržite burgere četiri minute sa svake strane. Za posluživanje prerežite pecivo, na dno stavite rajčicu, pečeni burger od slanutka, nekoliko kriški ljubičastog luka, malo krastavaca, a na vrh omiljeni umak u koji možete dodati ostatak korijandera. Poklopite drugom polovicom peciva i poslužite.