Ljeto je doba u kojem naše tržnice obiluju domaćim plodovima. Ukoliko ste ljubitelj zelenih paprika babura, lako je moguće da uz pojam ljeta vezujete i pojam omiljenog ljetnog jela, punjenih paprika. A kako bi klasičnu pripremu kuhanja paprika punjenih mesom i rižom u umaku od rajčica učinili još zabavnijom donosimo recept u kojem paprike pripremate - u pećnici.
Punjene paprike iz pećnice
Sastojci:
4 paprike
250 g mljevenog mesa
50 g riže
jaje
sol, papar
ulje
žličica mljevene crvene paprike
pasirana rajčica
ljubičasti luk
2 češnja češnjak
Priprema:
U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, rižu skuhanu do pola, jaje, sol, papar i mljevenu papriku. Paprike operite i izdubite. Pripremljenom smjesom napunite paprike. U dubljoj posudi na dvije žlice ulja popržite luk, dodajte rajčicu i češnjak. Začinite solju i paprom te kuhajte 20 minuta. Umak prebacite u vatrostalnu posudu s poklopcem, posložite punjene paprike, poklopite posudu i pecite u pećnici 20 minuta na 160 stupnjeva. Nakon 20 minuta, otklopite paprike te zapecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta. Poslužite s kuhanim slanim krumpirom i svježom salatom.