Tajna dobrog ručka je u dobroj pasti! Pripremite penne s rajčicama i mozarellom

Za vrijeme dok se kuha tjesetnina pripremite umak, pomiješajte, poslužite i dobar tek!

Shutterstock

Za pripremu ukusnog ručka ponekad ne treba više od 20 minuta, a topla i mirisna tjestenina uvijek je dobra ideja. Zato donosimo recept koji veliča jednostavnost talijanske kuhinje a moguće ga je pripremiti u svako doba godine. Penne, mozzarella i rajčice, zaokruženi s aromatičnim bosiljkom i maslinovim uljem, za pripremu ne traže kulinarsko umijeće već malo dobre volje. Mi smo za pripremu odabrali penne, vi odaberite vrstu tjestenine po vašoj volji. Uslast!

Penne s rajčicama i mozzarellom
Sastojci:

50 ml maslinova ulja
600 g mini rajčica (ili oguljenih rajčica iz limenke)
1 vezica svježeg bosiljka
sol
grubo mljeveni šareni papar
1 mala čili papričica
200 g malih kuglica mozzarelle
300 g tjestenine penne

Priprema:

U loncu zagrijte ulje, dodajte narezane rajčice i veći dio nasjeckanog bosiljka pa kuhajte otprilike 10 minuta na laganoj vatri. Dodajte vrhnje pa kuhajte još 5 minuta. Posolite i popaprite po želji te dodajte sjeckanu čili papričicu. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju tako da bude al dente, a zatim je stavite u vrući umak. Dodajte kuglice mozzarelle, lagano promiješajte i pospite sitno sjeckanim bosiljkom. Jelo odmah poslužite.