Hranjivi doručak, brunch ili ručak? Pripremite krumpir s jajima i slaninom

Posebnost ovog hranjivog jela je i u tome što se osnovne namirnice mogu zamijeniti ali i "podebljati" drugim sastojcima

Shutterstock

Doručak, brunch ili ručak, teško je odlučiti se jer ovo jelo svojim sastojcima te načinom pripreme ulazi u svaku od navedenih kategorija. Radi se o jelu koje se priprema u tavi, i to od svega nekoliko namirnica. Za pripremu je potrebno odvojiti malo vremena ali ovaj klasik iz tave to zasigurno i zaslužuje. 

Savjet više – krumpir možete zamijeniti i manjom količinom batata a slaninu kobasicama. Poslužite sa zelenom salatom.

Krumpir sa slaninom i jajima

Sastojci (za 2 do 3 osobe):
5 jaja
350 g krumpira
140 g slanine
malo svježeg vlasca
ulje
sol, papar

Priprema:
Krumpir operite, ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Slaninu narežite na manje komadiće ili kockice, te pržite na zagrijanoj tavi. Kuhani krumpir ocijedite, dodajte na tavu sa slaninom, sve dobro promiješajte te kratko pržite. Na to dodajte jaja (na oko) te sve zajedno pecite. Ispečeno začinite s malo soli i svježe mljevenog papra te popsit enetom nasjeckanim svježim vlascem.