Volite li nadjeveno povrće pripremite zapačene rajčice punjene kvinojom

Sočna i hranjiva kombinacija dobrodošla je u sezoni domaćih rajčica

Shutterstock

Sezona je rajčica u kojima možemo uživati na brojne načine, u raznim juhama, ljetnim varivima, salatama te sočnim pastama. Ali tu je i odlična vege ideja, on akoja će razgaliti vaša nepca te vas odlično nahraniti - punjene te zapečene rajčice. Ovaj put s kvinojom. A ovaj nadjev mi možete zamjeniti bilo kojim drugim, vama omiljenim, samo se uvijek držite savjeta da koristite zrele ali čvrste plodove srednje veličine. 

Zapečene rajčice punjene kvinojom

Sastojci:

malo maslinovog ulja
1 luk
4 češnja češnjaka
šaka svježeg špinata
malo pesto umaka
3 šalice kuhane kvinoje
6 velikih rajčica
nekoliko grančica svježih aromatičnih začina

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pripremite kvinoju tako da je skuhate prema uputama. U većoj tavi na maslinovom ulju pirjajte sitno nasjeckani luk i češnjak. Dodajte začine po želji. Po potrebi dolijte malo vode, promiješate. Špinat operite, dodajte u tavu, sve povežite. Dodajte kuhanu i ocijeđenu kvinoju, malo pesta. Promiješajte kako bi sve sastojke povezali te proželi. Po potrebi dodajte malo soli. Opranim rajčicama odrežite vrh (kapu), izdubite ih. Izdubljeni dio usitnite pomiješajte s kvinojom te smjesom nadjenite rajčice. Po želji na vrh dodajte malo mozzarella ili feta sira. Svaku rajčicu pokapajte s malo maslinovog ulja te ih pecite oko pola sata. Poslužite toplo.