Kako vam zvuče zapečene paprike sa slanutkom? Isprobajte recept!

Ako ste se zasitili falafela i hummusa, iskoristite slanutak za pripremu odličnih zapečenih paprika.

Shutterstock

Zapečene paprike sa slanutkom odličan su brzi ručak. Gotove su za nešto više od pola sata, popis sastojaka je kratak, a u njima mogu uživati i vegetarijanci. Sve što trebate je kratko prodinstati povrće, brzinski pomiješati sastojke i napuniti paprike. Ostatak posla odradit će pećnica, a vi za to vrijeme možete pripremiti salatu i postaviti stol. Čas posla!

Zapečene paprike punjene slanutkom

Sastojci:

4 žlice maslinovog ulja
1 glavica bijelog luka
3 češnja češnjaka
sol, papar
850 g slanutka iz konzerve
2 žličice mljevenog kumina
1 žličica mljevenog korijandera
15 g svježeg peršina
4 veće paprike
tahini

Priprema:

Luk očistite i sitno nasjeckajte, kao i peršin. Češnjak protisnite, paprike prerežite po dužini, očistite i izvadite koštice. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. U velikoj tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte dvije žlice maslinovog ulja. Dodajte luk i češnjak, začinite soli i paprom i dinstajte dok luk ne omekša, otprilike pet minuta. Prebacite smjesu u veću zdjelu pa dodajte slanutak, kumin, korijander, 10 g peršina i jednu žlicu maslinovog ulja. Promiješajte i ostavite sa strane.

U posudu za pečenje rasporedite polovice paprike i svaku napunite smjesom od slanutka. Pecite 30-ak minuta, sve dok paprike ne omekšaju. Poslužite paprike uz tahini pastu i salatu.