Napravite vrhunske rolice od pilećih prsa

Ova punjena pileća prsa mogu biti impresivno jelo za nedjeljnu večeru ili praznik. Ova prsa punjena su sirom, pršutom, bosiljkom i sušenim rajčicama.

Shutterstock

Tajni dodatak ovom punjenu je krem sir sa začinskim biljem i češnjakom, no možete koristiti i običan krem sir. Ovo jelo možete napraviti i od otkoštenih pilećih zabataka, no ako njih koristite svakako ih prije punjenja ravnomjerno istucite batom za meso.

Rolice poslužite s pire krumpirom, pečenim krumpirom, rižom ili kremastom palentom. Nemojte zaboraviti na salatu!

Piletina punjena pršutom i krem sirom

Sastojci:

2 komada pilećih prsa
60 g krem sira s češnjakom i začinskim biljem
4 šnite tanko narezanog pršuta
4 sušene rajčice
12 listova svježeg bosiljka
2 žlice maslinovog ulja
¼ žličice soli
½ žličice papra

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva, a sušenu rajčicu narežite na manje komade. Pileća prsa istucite batom za meso, tako da otprilike svaki komad bude jedan centimetar debljine. Ravnomjerno razmažite krem sir na obje polovice mesa, zatim na krem sir stavite listove bosiljka, po dvije kriške pršuta i rasporedite narezane sušene rajčice na obje polovice. Prsa pažljivo zarolajte i učvrstite čačkalicama. Posolite i popaprite po ukusu. Zagrijte maslinovo ulje u tavi koja može u pećnicu i kratko popržite piletinu sa svih strana. Pecite dok piletina ne dobije boju.

Stavite tavu u pećnicu i pecite piletinu dodatnih 20 minuta ili dok piletina ne bude pečena. Izvadite piletinu iz pećnice i prebacite na dasku za rezanje, uklonite čačkalice i pričekajte 15 minuta prije rezanja. Narežite piletinu na deblje komade i poslužite odmah uz prilog po izboru.