Ostalo vam je pečene purice? Pripremite salatu!

Često se nakon blagdanskog blagovanja pitamo što učiniti s ostacima pečenja. Ovo je odličan primjer pripreme novog ukusnog obroka te no food waste djelovanja

Shutterstock

Bez sočno pečene purice blagdanski jelovnik nije potpun. No često se pitamo što učiniti s ostacima pečene purice. Naš je savjet da pripremite nova jela uz koja ćete nastaviti uživati u blagdanima. Meso pečene purice možete iskoristiti za pripremu mesne pite, sendviča i odlične salate.

Salata od pečene purice

Sastojci:

meso božićne purice
1 tikvica
1 paprika
mala glavica luka
šampinjoni
jogurt
kiselo vrhnje
sitno nasjeckani peršin
zelena salata
maslinovo ulje
sol i papar

Priprema:

Na maslinovu ulju prepržite luk i povrće narezano na trakice. Pomiješajte proizvoljnu količinu čvrstog jogurta, kiselog vrhnja, sitno nasjeckanog peršina te sve začinite po želji s malo soli i papra. Listove salate operite, očistite i narežite po želji. Meso purice narežite na trakice. U zdjelu za posluživanje složite pečeno povrće, meso purice, salatu i sve pospite s dresingom od jogurta. Uz ovu salatu možete poslužiti i prepečene kockice kruha.