Krem juha za istinske ljubitelje tikvica

Krem juha od tikvica odličan je izbor za dane kada je raspored popunjen i ne ostaje mnogo vremena za pripremu toplog obroka...

Shutterstock

Imate zalihu tikvica u hladnjaku, ali nemate vremena ni inspiracije? Pripremite kremastu, utješnu juhu koja će vam popraviti dan. Trebat će vam pola sata, jedna posuda i dobar štapni mikser ili blender - i to je to.

Imajte na umu da je ova količina dostatna za otprilike četiri osobe pa omjere slobodno prilagodite svojim potrebama. Dobar tek!

Krem juha od tikvica

Sastojci:

1 glavica luka
200 g krumpira
2 žlice maslaca
750 g tikvica
1 l povrtnog temeljca
sol, papar
naribani muškatni oraščić
nekoliko listića bosiljka

Priprema:

Ogulite i nasitno nasjeckajte luk. Krumpir operite, ogulite ga i narežite na veće komade. Luk prži na rastopljenom maslacu uz stalno miješanje, dok ne poprimi zlatnu boju. Operite i očistite tikvice, narežite ih na veće kocke, dodajte pa propirjajte. Ulijte temeljac, zakuhajte pa ostavite da lagano vrije oko 15-20 minuta (dok krumpir ne omekša). Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Operite bosiljak, natrgajte listiće, grubo usitnite i umiješajte ga, pa izmiksajte juhu štapnim mikserom.