U sezoni smo kestena, dovoljno dobar razlog za pripremu juhe

Tanjur pun krem juhe od kestena iskrena je jesenska poslastica.

Shutterstock

Jeste li ikada pripremali juhu od kestena? Ako jeste, znate da se priprema lako, a da je rezultat obrok bogat okusom, ali i kremastom teksturom. Zato se odlučite otići u šumu i skupite ove neodoljive plodova koji su odličan izvor vitamina C i folata. Odvojite malo vremena te počnite pripremu ove juhe koja će, bez obzira na to kako je pripremili, postati omiljeni odabir vaše obitelji.

Mirisna juha od kestena

Sastojci:

400 g očišćenih kestena
1,6 l povrtnog temeljca
4 žlice maslinova ulja
malo naribanog muškatnog oraščića
2 poriluka
1 krumpir
3 stapke celera
svježi korijen peršina
sol, papar
1,5 dl vrhnja za kuhanje

Priprema:
Operite te nasjeckajte poriluk, stapke celera i korijen peršina. U međuvremenu ogulite kestene koje krupno narezane dodajte povrću koje ste popržili na malo maslinova ulja. Dodajte vodu i povrtni temeljac te kuhajte 30 minuta. Na polovici vremena kuhanja dodajte naribani krumpir te začinite solju i paprom. Kada je juha gotova, propasirajte je ili izmikasajte štapnim mikserom. Dodajte vrhnje za kuhanje, kratko prokuhajte i poslužite.