Brzo i fino - jaja nadjevena mladim špinatom

Oduševljava okusom ali i bojom

Profimedia

Kako u nekoliko riječi možemo opisati mladi špinat? Osvježavajuć je, blagog okusa i vrlo zdrav. U mladom je izdanju najboljeg okusa te najbogatiji hranjivim tvarima, posebno željezom, beta karotenom, folnom kiselinom, kalcijem i vitaminom C, a pri kupnji treba paziti da lišće nije uvelo ili oštećeno. Mladi je špinat povrće u kojem se može uživati na brojne načine: kuhan s krumpirom ali i sirov na salatu, u smoothijima ili kao pesto, a odličan je i u juhama, s tjesteninom (posebno je ukusan u lazanjama), rižom, lososom te s mlječnim proizvodima i jajima. A kako ga pripremiti s jajima? Osim u salatama odličan je dodatak i za nadjevena, punjena jaja. Osim što su privlačna oku, ovako nadjevena jaja su i vrlo ukusna.

Jaja nadjevena špinatom i sirom
Sastojci:
4 jaja
1 šaka mladog lišća špinata
100 g svježeg sira s vrhnjem
1/2 režnja češnjaka
sol

Priprema:
Skuhajte jaja na tvrdo pa ih oljuštite i prerežite na polovice. Izvadite žumanca i stavite ih u zdjelicu. Mladi špinat prelijte vrelom vodom pa ostavite da se ohladi te zatim dobro ocijedite i izmiksajte sa svježim sirom i protisnutim češnjakom. Posolite, promiješajte i nadjenite jaja. Na kraju pospite smrvljenim žumancem.