Palenta je odlična podloga za mini sendviče, pizzu, savršene zalogaje za ljetne obroke i druženja. Ova hranjiva namirnica lako se oblikuje pa ukućane, osim novim okusima, iznenadite i drukčijim oblicima. I ne zaboravite, pri kuhanju palente dodajte malo maslaca i otkrit ćete kako postaje kremastija, a uz dodatak svježeg ružmarina budi nove arome. A sad krenimo s pripremom malo drugačijih ali odličnih sendviča!
Mini sendviči od palente
Sastojci:
2 šalice palente
1 žlica maslinova ulja
100 g ribanog sira
100 ml umaka od rajčice
bosiljak
sol, papar
Priprema:
Skuhajte palentu u vrućoj vodi prema uputama na pakiranju. Kuhanu palentu stavite u veću plitku posudu na centimetar debljine i pustite da se ohladi, a potom izrežite na jednake oblike. Premažite ih maslinovim uljem i pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta dok se ne zarumeni. Preokrenite oblike na drugu stranu, pospite ih sirom i vratite u pećnicu. Pecite dok se sir ne rastopi. Umak od rajčice lagano zagrijte. Izvadite palentu iz pećnice, preklopite svaki komad drugim i poslužite uz umak.