Pomfrit od mrkve iz pećnice odličan je izbor za večeru, preukusna grickalica ili pak međuobrok. Obožavat će ga i najmlađi, bez obzira na to jesu li inače ozbiljno izbirljivi.

Poslužiti ga možete uz neki lagani umak od jogurta. Dobar tek!

Pomfrit od mrkve
Sastojci:
2 velike mrkve
50 g mljevenih badema
40 g naribanog parmezana
sol, kajenski papar
1 jaje (L)

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. Mrkvu narežite na prutiće, kao što biste narezali krumpir za prženje, pa je posolite. U jednoj posudi umutite jaje, a u drugoj pomiješajte sve ostale sastojke. Najprije umočite svaki štapić u jaje pa u mješavinu badema, parmezana i kajenskog papra.
Rasporedite mrkvu po papiru za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 15-ak minuta, sve dok štapići ne poprime lijepu zlatnu boju. Poslužite odmah!