Glavni sastojak u ovom jelu je - tofu. Tofu je sam po sebi prilično bezukusan, zato ne biste smjeli štedjeti na začinima. Također je i dosta vodenast pa ga dobro ocijedite.

Poslužite uz tostirani kruh i tanko narezani avokado. Dobar tek!

Kajgana od tofua

Sastojci:
450 g tofua
¼ žličice kurkume
½ žličice češnjaka u prahu
½ žličice luka u prahu
¼ žličice paprike
¼ žličice čili pahuljica
papar, sol
1 žlica tahinija
2 žlice prehrambenog kvasca
120 ml zobenog ili bademovog mlijeka
1 žlica maslinovog ulja

Priprema:
Dasku za rezanje obložite s nekoliko slojeva papirnatih ručnika, na sredinu stavite tofu, preklopite s ostatkom papira i lagano utisnite rukama ili tanjurom nekoliko puta kako bi papirnati ručnici upili što više vode. U zdjelu dodajte kurkumu, češnjak u prahu, luk u prahu, papriku, čili pahuljice, papar, sol i prehrambeni kvasac. Postupno ulijevajte mlijeko u začine i miješajte pjenjačom. Tofu izmrvite rukama na male komadiće.
Na srednje jakoj vatri, u tavi, zagrijte maslinovo ulje. Dodajte razmrvljeni tofu u tavu i pržite pet do sedam minuta, uz povremeno miješanje. Ulijte smjesu biljnog mlijeka i začina preko tofua i dobro promiješajte. Nastavite pržiti tofu dok ne postignete željenu konzistenciju i teksturu. Kušajte i po želji dodajte još soli i papra. Servirajte odmah!