Calzone s gljivama i tikvicama popravlja raspoloženje 

Jeste li ikada tijesto za pizzu punili smjesom tikvica i gljiva? Vrijeme je da isprobate ovaj recept za calzone...

Shutterstock

Ako ste raspoloženi za utješni ručak koji se može jesti rukama, pripremite calzone pizzu s nadjevom od gljiva, tikvica, rajčica i nezaobilazne mozzarelle. Dobro je poznato kako ovi sastojci odlično funkcioniraju zajedno, a ovaj calzone je samo još jedna potvrda.

Možete upotrijebiti i kupovno tijesto za pizzu, koje obično dolazi u pakiranju od 400 g i već razvaljano, a zaista je povoljno. Pokazalo se dobrim u pripremi svih oblika pizze, ali i slatkih rolica s cimetom, makom i krem namazima. U svakom slučaju, isplati se imati zalihu u hladnjaku i izvaditi ga po potrebi.

Calzone s gljivama i tikvicama

Sastojci:

500 g tijesta za pizzu

400 g šampinjona

3 režnja češnjaka

2 žlice maslaca

200 g tikvica

200 g sjeckane rajčice

1 žličica suhog timijana

125 g mozzarelle

Priprema:

Gljive i češnjak nasjeckajte pa ih popržite na maslacu. Tikvice narežite na kockice pa ih dodajte gljivama, pokrijte i pirjajte dok ne omekšaju. Dodajte nasjeckane rajčice kao i timijan i pirjajte oko četiri minute. Mozzarellu narežite na kockice ili naribajte. Tijesto prepolovite i tanko razvaljajte, ako već nije. Na svaku polovicu stavite pola smjese, malo mozzarelle, preklopite i utisnite rubove. Pecite pizze na 220 stupnjeva oko 20 minuta, dok tijesto ne poprimi zlatnu boju. Dok su još vruće, premažite ih s malo maslaca.