Ako ste raspoloženi za utješni ručak koji se može jesti rukama, pripremite calzone pizzu s nadjevom od gljiva, tikvica, rajčica i nezaobilazne mozzarelle. Dobro je poznato kako ovi sastojci odlično funkcioniraju zajedno, a ovaj calzone je samo još jedna potvrda.
Možete upotrijebiti i kupovno tijesto za pizzu, koje obično dolazi u pakiranju od 400 g i već razvaljano, a zaista je povoljno. Pokazalo se dobrim u pripremi svih oblika pizze, ali i slatkih rolica s cimetom, makom i krem namazima. U svakom slučaju, isplati se imati zalihu u hladnjaku i izvaditi ga po potrebi.
Calzone s gljivama i tikvicama
Sastojci:
500 g tijesta za pizzu
400 g šampinjona
3 režnja češnjaka
2 žlice maslaca
200 g tikvica
200 g sjeckane rajčice
1 žličica suhog timijana
125 g mozzarelle
Priprema:
Gljive i češnjak nasjeckajte pa ih popržite na maslacu. Tikvice narežite na kockice pa ih dodajte gljivama, pokrijte i pirjajte dok ne omekšaju. Dodajte nasjeckane rajčice kao i timijan i pirjajte oko četiri minute. Mozzarellu narežite na kockice ili naribajte. Tijesto prepolovite i tanko razvaljajte, ako već nije. Na svaku polovicu stavite pola smjese, malo mozzarelle, preklopite i utisnite rubove. Pecite pizze na 220 stupnjeva oko 20 minuta, dok tijesto ne poprimi zlatnu boju. Dok su još vruće, premažite ih s malo maslaca.