NAJBOLJE PALAČINKE NA SVIJETU: Recept francuskog slastičara za najmekanije i pahuljasto tijesto koje morate probati

Francuski slastičar Pierre Herme ima trik u pripremi tijesta za palačinke.

Shutterstock

Slavni francuski chef Pierre Herme, po mišljenju mnogih uvjerljivo je najbolji slastičar na svijetu koji radi najljepše palačinke, a trik je u tome što prvo zagrije mlijeko pa tek onda dodati sve sastojke. Tako se bolje povežu, a tijesto je mekano i prozračno.

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 50 g šećera
  • 500 ml mlijeka
  • 1 mahuna vanilije
  • 5 jaja
  • korica četvrtine limuna
  • korica naranče
  • 10 ml ruma
  • 100 g maslaca
Shutterstock 

Priprema:

Mlijeko zagrijte do vrenja pa dodajte ostruganu mahunu vanilije i ostavite sa strane 30 minuta da se mlijeko aromatizira. Kad se mlijeko ohladi, procijedite ga. Za to vrijeme otopite maslac i ostavite da se ohladi. Sitno naribajte koricu limuna i naranče i dodatjte šećer.

U zdjelu prosijte brašno, dodajte šećer i napravite udubinu u koju ćete dodati jaja koja ste prethodno umutili s mlijekom. Pjenjačom izmiješajte tekuće i suhe sastojke dok ne dobijete glatku smjesu.

Kad dobijete glatku smjesu dodajte otopljeni maslac i rum te ostavite da odstoji najmanje četiri sata. Zagrijte tavu i počnite peći palačinke. Nemojte ih okretati prije nego što su na dnu potpuno pečene.

Poslužite ih uz džem, namaz ili otopljenu čokoladu, sezonsko voće ili orašaste plodove i poslužite dok su još tople.

Izvor: Stvar ukusa