RECEPT ZA DOMAĆE, MEKANE, PRAVE FRANCUSKE KROASANE: Hrskavi izvana, mekani iznutra i ne zahtijevaju puno pripreme

Donosimo domaći recept za jednostavnu pripremu francuskih kroasana.

Shutterstock

Postoje brojni recepti za izradu kroasana, a u nastavku vam donosimo recept za izradu mekanih i sočnih domaćih kroasana koje ćete obožavati.

Sastojci:

2 dcl mlijeka
kvasac
40 dkg glatkog brašna
40 dkg oštrog brašna
prstohvat soli
dvije žličice šećera
mlijeko
margarina

mateusz-d-urRuTURARuY-unsplash 

Priprema:

Zagrijte mlijeko i u njemu razmrvite jedan kvasac i dodajte žličicu šećera. Pustite da se kvas diže.

U zdjeli pomiješajte 40 dkg mekog brašna i 40 dkg oštrog brašna. Stavite prstohvat soli te još dvije žličice šećera. Rastopite margarin te dodajte i njega u smjesu.

Dodajte kvasac i zamijesiti glatko tijesto. Po potrebi dodajte još mlakog mlijeka. Zamijesite tijesto i stavite ga na toplo oko sat vremena.

Kada se tijesto diglo podijelite ga na nekoliko dijelova i razvaljajte u krug. Krug podijelite na trokutiće jednake veličine i prema želji dodajte punjenje i zarolajte. Pećnicu postavite na 180 stupnjeva Celzijevih i pecite 20 minuta.

izvor: net.hr