PALAČINKE BEZ BRAŠNA: Zdrava verzija omiljene poslastice, ali okus je jednako dobar

Umjesto brašna i šećera, koristite mljevene zobene pahuljice.

Shutterstock

Svi vole palačinke, ali ako ste u potrazi za zdravijim varijantama, isprobajte recept bez brašna. Umjesto brašna koristite zobene pahuljice, odnosno domaće zobeno brašno, a umjesto kravljeg mlijeka možete koristiti biljni napitak.

Sastojci za 10 palačinki:

200 g mljevene zobene pahuljice (ili zobeno brašno)
35 g gustina
1/4 žličice soli
2 jaja
360 ml mlijeka
360 ml vode

Priprema:

Umutite dva jaja pa im dodajte mljevene zobene pahuljice. Promiješajte pa dodajte gustin i ponovno promiješajte.

Postepeno dodajte mlijeko i vodu i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta, da zobene pahuljice upiju tekućinu.

Lagano pouljenu tavu zagrijte na srednje jakoj vatri, zatim malom kuhačom ulijte tijesto, vrteći tavu da se ravnomjerno rasporedi.

Pržite minutu-dvije pa okrenite i pržite još 30 sekundi.

Postupak pogledajte u videu:

Palačinke sa zobenim pahuljicama  youtube